ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Βελτιώνεται το κλίμα στα νοικοκυριά το Σεπτέμβριο

11:40 - 29 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Γαλλία: Βελτιώνεται το κλίμα στα νοικοκυριά το Σεπτέμβριο
Σταθερή διατηρήθηκε η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στη Γαλλία το Σεπτέμβριο, καθώς, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Insee, η βελτίωση του κλίματος για τα μακροπρόθεσμα οικονομικά των νοικοκυριών αντισταθμίζει τους φόβους για την αύξηση της ανεργίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Insee διατηρήθηκε στις 95 μονάδες μετά από ανοδική αναθεώρηση κατά μία μονάδα τον Αύγουστο, έναντι εκτιμήσεων για 94 μονάδες.

Η εμπιστοσύνη των νοικοκυριών για τα προσωπικά οικονομικά διαμορφώθηκε υψηλότερα, σημειώνοντας άνοδο μεγαλύτερη από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο, όταν η πανδημία ξεκίνησε να επηρεάζει τη Γαλλία.

Παράλληλα, μικρή αύξηση καταγράφουν εκείνοι που προετοιμάζονται να κάνουν μεγάλες αγορές. Ωστόσο ο αριθμός των ανθρώπων που δήλωσαν πως ήταν μια καλή στιγμή για εξοικονόμηση, αυξήθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

Οι ανησυχίες των νοικοκυριών για την ανεργία ενισχύθηκαν. Η κυβέρνηση θέλει να πείσει τους καταναλωτές να ξοδέψουν €10 δισ., ποσό που αποταμίευσαν κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού, τροφοδοτώντας την ανάκαμψη μετά από τη χειρότερη μεταπολεμικά ύφεση στο α΄ μισό του έτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.