ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση CNN: Το 60% ανέδειξε νικητή του debate τον Μπάιντεν

08:43 - 30 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Δημοσκόπηση CNN: Το 60% ανέδειξε νικητή του debate τον Μπάιντεν
Έξι στους 10 τηλεθεατές θεωρούν ότι την καλύτερη «δουλειά» στο πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ την έκανε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση του δικτύου CNN που πραγματοποίησε το SSRS.

Παράλληλα, μόλις το 28% θεωρούν ως νικητή τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σε συνεντεύξεις που έγιναν στους ίδιους ψηφοφόρους πριν το ντιμπέιτ, το 56% έλεγε ότι ο Μπάιντεν θα ήταν ο νικητής και το 43% θεωρούσε νικητή τον Τραμπ.

Το αποτέλεσμα μετά τη «μονομαχία» των δύο υποψήφιων για την προεδρία των ΗΠΑ είναι περίπου το ίδιο με το αποτέλεσμα μετά το ντιμπέιτ του 2016 μετά την πρώτη τηλεμαχία μεταξύ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον. Τότε, το 62% θεωρούσε νικήτρια την Κλίντον και μόλις το 27% τον Τραμπ.

Σχεδόν τα 2/3 των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι οι απαντήσεις του Μπάιντεν ήταν πιο ειλικρινείς από του Τραμπ (65% έναντι 29% για τον Τραμπ) και ότι οι επιθέσεις του κατά του προέδρου ήταν πιο «δίκαιες». Συνολικά, το 69% χαρακτήσρισε τις επιθέσεις Μπάιντεν δίκαιες, έναντι μόλις 32% για τις επιθέσεις του Τραμπ.

Όπως σημειώνει το CNN, η έρευνα είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να είναι αντιπροσωπευτική για τους καταγεγραμμένους ψηφοφόρους που παρακολούθησαν το ντιμπέιτ και ότι δεν αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των Αμερικανών.

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης, οι ψηφοφόροι που παρακολούθησαν τη συζήτηση δήλωσαν Δημοκρατικοί σε ποσοστό 39% και Συντηρητικοί σε ποσοστό 25%.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:56 - 30 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.