ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Debate:Το «will you shut up man?» έγινε μπλούζα και μάσκα

11:22 - 30 Σεπ 2020 | Ειδήσεις
Debate:Το «will you shut up man?» έγινε μπλούζα και μάσκα
«Θα σκάσεις άνθρωπε;» (will you shut up man?). Αυτή η ατάκα του Τζο Μπάιντεν προς τον Ντόναλντ Τραμπ, γίνεται σύνθημα από τους Δημοκρατικούς, μετά το πρώτο debate των δύο υποψήφιων Προέδρων, ενόψει των εκλογών στις ΗΠΑ στις αρχές Νοεμβρίου.

Οι διακοπές και οι φωνές του Τραμπ εκνεύρισαν τον Μπάιντεν, που δεν μπορούσε να δώσει τις απαντήσεις που ήθελε στο debate. Γύρισε αυθόρμητα προς τον Τραμπ και είπε: «Θα σκάσεις άνθρωπε; Αυτό (που κάνεις) είναι τόσο αντιπροεδρικό… Συνέχισε να πολυλογείς άνθρωπε».

Η ατάκα έγινε αμέσως viral στα social media και το επιτελείο του Μπάιντεν κατάλαβε πως βρήκε το νέο σύνθημα της καμπάνιας (έστω και ανεπίσημο).

Το επιτελείο του Μπάιντεν αποφάσισε αμέσως να φτιάξει μπλουζάκια (100% βαμβάκι) με τυπωμένη τη φράση "will you shut up man?" και τον Τραμπ μουτρωμένο.

tumr

Κι επειδή είμαστε στην εποχή του κορονοϊού η φράση έγινε και μάσκα...

shutmask

Ποιος κέρδισε;

Στο μεταξύ, δημοσκόπηση του CNN δείχνει πως νικητής του debate ήταν ο Μπάιντεν:

Είναι ενδεικτικό ότι έξι στους δέκα Αμερικανούς που παρακολούθησαν την τηλεμαχία μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν θεωρούν πως ο υποψήφιος των Δημοκρατικών έκανε την καλύτερη εμφάνιση ενώ μόλις το 28% υποστηρίζει πως ο Τραμπ ήταν καλύτερος .

Σε συνεντεύξεις με τους ίδιους ψηφοφόρους πριν από το ντιμπέιτ το 56% δήλωσε ότι ανέμενε πως ο Μπάιντεν θα ήταν καλύτερος ενώ μόλις το 43% πίστευε περισσότερο στον Τραμπ. 

Πάντως αποτέλεσμα της δημοσκόπησης είναι σχεδόν το ίδιο με αυτό που είχε γίνει το 2016 μετά το πρώτο ντιμπέιτ μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Χίλαρι Κλίντον. Στην τότε δημοσκόπηση το 62% θεωρούσε πως η Κλίντον κέρδισε την τηλεμαχία και ποσοστό 27% πίστευε πως ο Τραμπ ήταν ο νικητής. Το αποτέλεσμα στις κάλπες, όμως, όπως καλά γνωρίζουμε, ήταν διαφορετικό. Γι' αυτό και τώρα υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στο επιτελείο του Μπάιντεν. Ο Τραμπ είναι σκληρός και απρόβλεπτος αντίπαλος και δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 11:35 - 30 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.