ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ναβάλνι: Ο Πούτιν βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δηλητηρίασης

08:44 - 01 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Ναβάλνι: Ο Πούτιν βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δηλητηρίασης
Τον Βλάντιμιρ Πούτιν κατηγορεί πως βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δηλητηρίασης, ο Ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του.

«Ισχυρίζομαι ότι ο Πούτιν βρίσκεται πίσω από το έγκλημα και δεν έχω άλλες εκδοχές για το τι συνέβη», δήλωσε ο Ναβάλνι στο περιοδικό Der Spiegel, σύμφωνα με απόσπασμα συνέντευξης που πρόκειται να δημοσιευθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Δεν αισθάνεσαι πόνο, αλλά ξέρεις ότι πεθαίνεις», είπε ο Ναβάλνι για τη στιγμή που το δηλητήριο άρχισε να τον επηρεάζει.

Ο Ναβάλι είπε στο περιοδικό ότι θα επιστρέψει στη Ρωσία, προσθέτοντας: «Ο στόχος μου είναι τώρα να παραμείνω απτόητος. Και δεν έχω φόβο!»

Ένας πολιτικός ακτιβιστής που βοήθησε να μεταφερθεί ο Ναβάλνι στη Γερμανία δήλωσε στις 24 Σεπτεμβρίου, ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας ούτως ώστε ο Ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης να ανακτήσει τη φυσική του κατάσταση, προσθέτοντας ότι είναι σαφές ότι σχεδιάζει να επιστρέψει στη Ρωσία και να ξαναρχίσει την πολιτική δραστηριότητα.

Ο Ναβάλνι πέταξε από τη Ρωσία στο Βερολίνο τον Αύγουστο αφού αρρώστησε κατά τη διάρκεια πτήσης εσωτερικού. Έλαβε θεραπεία στο νοσοκομείο Charite στο Βερολίνο για να θεραπευτεί από ένα θανατηφόρο δηλητήριο, όπως δήλωσε το ιατρικό επιτελείο.

Σημειώνεται πως η Δύση έχει ζητήσει εξηγήσεις από το Κρεμλίνο, το οποίο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στο περιστατικό και δηλώνει ότι ακόμη δεν έχει κάποια στοιχεία για το έγκλημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.