ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στήριξης ύψους $1,5 τρισ. προτείνει η κυβέρνηση

07:57 - 01 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Νέο πακέτο στήριξης ύψους $1,5 τρισ. προτείνει η κυβέρνηση
Η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε στο Κογκρέσο να καταρτιστεί πρόγραμμα ύψους 1,5 τρισ. δολαρίων για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, το νέο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει ποσό 20 δισ. δολαρίων ειδικά για τον κλάδο των αερομεταφορών, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της αμερικανικής προεδρίας Μαρκ Μέντοους σε δημοσιογράφους την Τετάρτη.

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι οποίοι ζητούν να διατεθεί πολύ υψηλότερο ποσό, ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων, θεωρούν ανεπαρκή την κυβερνητική πρόταση.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους που επέβαιναν στο προεδρικό αεροσκάφος, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοους, χαρακτήρισε γενναιόδωρη τη νέα πρόταση του Λευκού Οίκου και ότι το ποσό των 2 τρισ. που εισηγείται η αντιπολίτευση είναι υπερβολικό.

Εάν το ποσό «αρχίζει με 2, θα έχουμε αληθινό πρόβλημα», είπε ο Μέντοους κατά την πτήση της επιστροφής από τη Μινεσότα, διεκδικούμενη πολιτεία καίριας σημασίας όπου ο πρόεδρος Τραμπ συμμετείχε σε προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί την πρόταση των Δημοκρατικών και είπε επίσης ότι θέλει το πρόγραμμα στήριξης να ανέλθει περί του 1,5 δισ. δολαρίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.