ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανάσα δίνουν τα αποτελέσματα στις ευρωπαϊκές αγορές

12:04 - 26 Ιουλ 2007 | Ειδήσεις
Επιτέλους, ήρθε η ώρα της ανόδου για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία βρίσκουν στήριγμα σε μια σειρά θετικών αποτελεσμάτων,που βοηθούν τους επενδυτές να ανακτήσουν την απολεσθείσα αισιοδοξία για τα περιθώρια ανόδου της εταιρικής κερδοφορίας.

Αυτή την ώρα στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,11%, στις 6.461,30 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 βρίσκεται στις 5.850,16 μονάδες, με άνοδο 0,22% και στη Φραγκφούρτη οDAX  διαμορφώνεται στις 7.709,31 μονάδες, με κέρδη 0,22%

Συγκεκριμένα, τα καλύτερα του προσδοκώμενου κέρδη της ΑΒΒ, της μεγαλύτερης εταιρείας παγκοσμίως κατασκευής δικτύων ηλεκτρισμού και της Apple δείχνουν το δρόμο της ανόδου στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η μετοχή της ABB καταγράφει σημαντική άνοδο, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της ανήλθαν στα 729 εκατ. δολάρια έναντι κερδών 367 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ οι αναλυτές τα ανέμεναν στα 580 εκατ. Επίσης, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 27% στα 7,14 δισ δολάρια.

Πέραν των ανωτέρω, τα αποτελέσματα της Royal Dutch Shell, της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας της Ευρώπης και της European Aeronautic Defence & Space, μητρικής της κατασκευάστριας των αεροσκαφών Airbus ικανοποίησαν τους επενδυτές. Ειδικά δε όσον αφορά την τελευταία, παρότι τα κέρδη της συρρικνώθηκαν το δεύτερο τρίμηνο κατά 85%, εξαιτίας του κόστους των καθυστερήσεων στις παραδόσεις του σούπερ τζάμπο Airbus A380, ωστόσο διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Αναλυτικότερα, τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν στα 81 εκατ. ευρώή 10 λεπτά ανά μετοχή, έναντι κερδών 534 εκατ. ευρώ ή 67 λεπτών ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα κέρδη της ήταν καλύτερα των αναμενόμενων, καθώς οι αναλυτές τα υπολόγιζαν στα 77 εκατ. ευρώ. Επίσης, οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 4%, στα 9,5 δις ευρώ, έναντι πωλήσεων 9,9 δις ευρώ.

Επίσης, η Banco Santander βρίσκετια σε θετικό έδαφος, καθώς η ισπανική τράπεζα που πολιορκεί τις τράπεζες της ABN Amro Holding σε Βραζιλία και Ιταλία ανακοίνωσε αυξημένα κέρδη, χάρις στην πώληση περιουσιακών στοιχείων και τα υψηλότερα έσοδα από τις αγορές της Ισπανίας, της Λατινικής Αμερικής και της Βρετανίας.

Στον αντίποδα, η μετοχή της BT Group, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεφωνίαςτης Βρετανίας υποχωρεί, παρότι ανακοίνωσε απροσδόκητη άνοδο της κερδοφορίας κατά 31%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.