ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακρόν: Αδιαπραγμάτευτη η αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο

16:25 - 01 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Μακρόν: Αδιαπραγμάτευτη η αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο
Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν την Πέμπτη ότι τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης οφείλουν να δείξουν αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο.

«Η αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, και εδώ θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος, δεν είναι διαπραγματεύσιμη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μακρόν. «Οταν ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δέχεται επίθεση ή απειλή, όταν τα χωρικά ύδατά του δεν γίνονται σεβαστά, αποτελεί χρέος των Ευρωπαίων να δείξουν αλληλεγγύη. Και θα επαναδιατυπώσουμε την υποστήριξή μας προς την Ελλάδα και την Κύπρο», πρόσθεσε.

Τι δήλωσε για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Προσερχόμενος στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε ότι η κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι σοβαρή και ότι θα κάνει τα πάντα ώστε τα πράγματα να κινηθούν προς ειρηνική επίλυση.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πιέσει προς ταχεία λύση μέσω διαπραγματεύσεων, πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικά με τους δημοσιογράφους της εφημερίδας Le Monde που τραυματίσθηκαν σήμερα στην αρμενική πόλη Μαρτουνί από πυρά του αζερικού πυροβολικού, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι αεροπλάνο είναι έτοιμο να τους μεταφέρει στην Γαλλία.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:29 - 01 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.