ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρεκόρ χρηματοδότησης για τον Μπάιντεν αμέσως μετά το debate

20:29 - 01 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Ρεκόρ χρηματοδότησης για τον Μπάιντεν αμέσως μετά το debate
Το επεισοδιακό ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων προέδρων των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν, τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος), δημιούργησε εντυπώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της έντονης λεκτικής αντιπαράθεσης των δύο πολιτικών. Αυτό όμως δεν εμπόδισε το επιτελείο του δεύτερου να κάνει ρεκόρ χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με το αμερικανικό διαδικτυακό περιοδικό Politico, η εκλογική καμπάνια του Τζο Μπάιντεν συγκέντρωσε 3,8 εκατ. δολάρια μέσα σε μία μόνο ώρα, όταν και ολοκληρώθηκε η τηλεμαχία του με τον νυν πρόεδρο και υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

Μέχρι τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας, η εκστρατεία του υποψηφίου των Δημοκρατικών είχε συγκεντρώσει περίπου 10 εκατ. δολάρια από 215.000 Αμερικανούς πολίτες, εκ των οποίων οι 60.000 δώριζαν χρήματα για πρώτη φορά. Παράλληλα περίπου 100.000 Αμερικανοί προσφέρθηκαν να συμβάλουν εθελοντικά στην προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εκλογών των ΗΠΑ, η προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν έχει συγκεντρώσει 141 εκατ. δολάρια περισσότερα από αυτήν του Τραμπ, σε μια μεγάλη ανατροπή σε αυτόν το τομέα, αφού τον Φεβρουάριο η καμπάνια του πρώην αντιπροέδρου ήταν σχεδόν χρεοκοπημένη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.