ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ετοιμάζεται για εκεχειρία η Αρμενία- Συνομιλίες με ΟΑΣΕ

11:03 - 02 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ετοιμάζεται για εκεχειρία η Αρμενία- Συνομιλίες με ΟΑΣΕ
Η Αρμενία είναι έτοιμη να ξεκινήσει συνομιλίες με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), προκειμένου να αποκατασταθεί η εκεχειρία στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Ο Αρμένιος ΥΠΕΞ, Ζοχράμπ Μνατσακανιάν, είχε την Πέμπτη συνομιλία για το συγκεκριμένο ζήτημα με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια. Οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Μονίμου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ, κατόπιν αιτήματος και της Ελλάδας, με θέμα την κλιμακούμενη ένταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Κατά τις εργασίες της τονίστηκε, μεταξύ άλλων, η υποστήριξη του ρόλου του ΟΑΣΕ και ειδικότερα της Ομάδας Μινσκ, για τη διευθέτηση της κρίσης.

Σημειώνεται ότι η Γαλλία, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συναποτελούν την «Ομάδα του Μινσκ», η οποία ανέλαβε από το 1992, για λογαριασμό του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, τις προσπάθειες μεσολάβησης για την ειρηνική επίλυση της κρίσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η Ομάδα του Μινσκ απηύθυνε χθες έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, που τάχθηκε εναντίον κάθε μεσολαβητικής πρωτοβουλίας.

Άλλοι 54 νεκροί μεταξύ στρατιωτικών

Σε 158 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στις τάξεις του στρατού, μετά την ανακοίνωση της απώλειας άλλων 54 στρατιωτικών στους κόλπους των δυνάμεων του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ, επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της αποσχισθείσας αυτής περιοχής.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, οι οποίες στηρίζονται από την Αρμενία, και του Αζερμπαϊτζάν μαίνονται από την Κυριακή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.