ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι επίσημες ανακοινώσεις και οι...διαρροές για την υγεία του Τραμπ

19:31 - 03 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Οι επίσημες ανακοινώσεις και οι...διαρροές για την υγεία του Τραμπ
Ανακοινώσεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, έκανε στα αμερικανικά δίκτυα ο γιατρός Sean Conley, από το Walter Reed Military Hospital.

Ο Δρ Sean Conley ξεκίνησε με τις ευχαριστίες του προέδρου για τα μηνύματα υποστήριξης από τον κόσμο: «Είναι εξαιρετικά ευγνώμων για την υποστήριξη και τις προσευχές», τόνισε ο γιατρός και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο Τραμπ είναι «πολύ καλά».

Δήλωσε ότι είναι «εξαιρετικά χαρούμενος» με την κατάσταση του προέδρου και τα συμπτώματά του «βελτιώνονται».

Ο Τραμπ έχει λάβει θεραπεία με αντισώματα για τον κορονοϊό και βρίσκεται σε θεραπεία πέντε ημερών του remdesivir.

Ο Κόνλεϊ είπε ότι ο πρόεδρος είναι «απαλλαγμένος από πυρετό» για 24 ώρες και έχει «καλό πνεύμα». Είπε ότι ο Τραμπ δεν βρίσκεται σε συσκευή παροχής οξυγόνου και δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση σήμερα.

Ο Κόνλεϊ δεν έδωσε ημερομηνία για την απελευθέρωση του προέδρου, καθώς είναι νωρίς και «δύσκολο να το πούμε».

«Δεν βρίσκεται ακόμη σε σαφή δρόμο ανάρρωσης»

Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, πως αν και ο γιατρός του Τραμπ δήλωσε αισιόδοξος ότι ο πρόεδρος δεν θα χρειαστεί να συνδεθεί με οξυγόνο στο μέλλον, νωρίτερα είχαν υπάρξει ανώνυμες διαρροές σε μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ που ανέφεραν δυσκολίες στην αναπνοή του Τραμπ.

Επίσης, όπως δήλωσε πηγή «με γνώση της κατάστασης» σε Αμερικανικά ΜΜΕ, ορισμένα από τα ζωτικά σημεία του κατά το τελευταίο 24ωρο ήταν πολύ ανησυχητικά και οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες για τη φροντίδα του.

Ο Τραμπ δεν βρίσκεται ακόμη σε σαφή δρόμο ανάρρωσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Για να επανέλθουμε στις επίσημες ανακοινώσεις, ο γιατρός του Τραμπ πρόσθεσε ακόμα πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για την Covid-19. Είπε επίσης ότι ο καρδιακός ρυθμός και η αρτηριακή πίεση του προέδρου βρίσκονται εντός του φυσιολογικού εύρους.

Όσον αφορά τον λόγο που ο πρόεδρος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εφόσον δεν είναι σοβαρά άρρωστος, ο Κόνλεϊ είπε ότι είναι επειδή ο Τραμπ είναι «ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών».

«Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τον πρόεδρο για τυχόν ενδείξεις επιπλοκών είτε από την ασθένεια του κορωνοϊού είτε από τις θεραπείες που συνταγογραφούμε για να τον βελτιώσουμε», δήλωσε ένας από τους θεράποντες ιατρούς, ο Σιν Ντούλεϊ. 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:49 - 03 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.