ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βγήκε από το νοσοκομείο για… βόλτα ο Τραμπ, προκαλώντας αντιδράσεις

08:21 - 05 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Βγήκε από το νοσοκομείο για… βόλτα ο Τραμπ, προκαλώντας αντιδράσεις
Μετά το ιατρικό ανακοινωθέν που έκανε λόγο για εξιτήριο ίσως και σήμερα, Δευτέρα, και βλέποντάς πως η κατάσταση της υγείας του έχει καλυτερεύσει, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αποφάσισε να κάνει μια μικρή έκπληξη στους Αμερικανούς πολίτες, βγαίνοντας για λίγο από το νοσοκομείο Walter Reed.

Το απόγευμα της Κυριακής (ξημερώματα Δευτέρας για την Ελλάδα) ο Αμερικανός Πρόεδρος επιβιβάστηκε σε ένα SUV για να χαιρετήσει και να ευχαριστήσει τους υποστηρικτές που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείου οπού νοσηλεύεται με κορονοϊό.

Μάλιστα πριν ο Τραμπ πάρει τους δρόμους, η ιατρική ομάδα του είχε επιβεβαιώσει ότι το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα του μειώθηκε ξαφνικά δύο φορές τις τελευταίες ημέρες.

{https://twitter.com/ACTBrigitte/status/1312915388276056068}

Την μικρή βόλτα του έξω από το «Walter Reed» ο Τραμπ φρόντισε να την προαναγγείλει σε νέο βίντεο που ανέβασε μέσα από το στρατιωτικό νοσοκομείο, οπού συνεχίζει να λαμβάνει θεραπεία.

Ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος στο μήνυμά του, για ακόμα μια φορά αποθεώνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό λέγοντας ότι «είναι εκπληκτικό και τους ευχαριστώ», ενώ συνεχίζοντας ενημερώνει πως πρόκειται να κάνει μία «επίσκεψη που θα είναι έκπληξη» σύντομα, κάνοντας αναφορά σε «πατριώτες» που είναι στους δρόμους με σημαίες του Τραμπ. Παράλληλα χαρακτήρισε ως «ενδιαφέρον ταξίδι» και ως «σχολείο» την περιπέτεια της υγείας του.

{https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1312864232711520257}

«Είναι ένα ενδιαφέρον ταξίδι και έμαθα πολλά σχετικά με τον κορονοϊό. Ήταν σαν σχολείο. Σαν πραγματικό σχολείο. Και πλέον καταλαβαίνω για τον κορονοϊό. Έχει ενδιαφέρον όλο αυτό και θα σας ενημερώσω σύντομα», αναφέρει στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οι αντιδράσεις

Η κίνηση προκάλεσε σφοδρές επικρίσεις, από γιατρούς κι όχι μόνο, ιδίως επειδή έθεσε σε κίνδυνο τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας που συνόδευσαν τον ένοικο του Λευκού Οίκου στη βόλτα.

«Όλοι όσοι ήταν μέσα στο όχημα που έκανε αυτή την εντελώς ανώφελη προεδρική βόλτα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες», τόνισε ο Τζέιμς Φίλιπς, της σχολής ιατρικής του πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον. «Μπορεί να αρρωστήσουν. Μπορεί να πεθάνουν. Για χάρη του πολιτικού θεάτρου. Επειδή διατάχθηκαν από τον Τραμπ να βάλουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για αυτό το θέατρο. Παράνοια».

Ο Ζικ Εμάνουελ, πρόεδρος του τμήματος ιατρικής δεοντολογίας και πολιτικής της υγείας στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας, επισήμανε από την πλευρά του μέσω Twitter ότι «το να αναγκάζονται να επιβιβαστούν πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας σε αυτοκίνητο μαζί με έναν ασθενή που έχει την COVID-19, με τα παράθυρα κλειστά, τους εκθέτει χωρίς λόγο σε κίνδυνο μόλυνσης. Γιατί; Για ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα».

Τελευταία τροποποίηση στις 08:28 - 05 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.