ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Παραμένει έκρυθμη η κατάσταση

08:54 - 05 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Παραμένει έκρυθμη η κατάσταση
Οι συγκρούσεις μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν δεν έχουν τέλος στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, με τις δύο χώρες να αλληλοκατηγορούνται για επιθέσεις και να ανακοινώνουν επιτεύγματα των Ενόπλων Δυνάμεών τους.

Μάλιστα, κατά την Κυριακή (04/10), οι Αρχές του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανέφεραν ότι κατέστρεψαν στρατιωτικό αεροδρόμιο στην πόλη Γκάντζα του Αζερμπαϊτζάν, με το Μπακού να υποστηρίζει πως «οι βομβαρδισμοί που εξαπολύονται κατά του Αζερμπαϊτζάν από αρμενικά εδάφη επεκτείνουν τη ζώνη των μαχών».

Επίσης, αντικρουόμενες αναφορές δημοσιεύθηκαν σχετικά με την κατάσταση του Αραΐκ Χαρουτιουνιάν, του επικεφαλής της περιοχής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καθώς ο σύμβουλος του Αζέρου Προέδρου, Χικμέτ Χατζίγεφ, υποστήριξε ότι ο Χαρουτιουνιάν τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια επίθεσης του στρατού του Αζερμπαϊτζάν, αλλά εκπρόσωπος του ίδιου του Χαρουτιουνιάν διέψευσε τους ισχυρισμούς.

Ακόμα, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγεφ, ανέφερε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του «απελευθέρωσαν» την πόλη Τζαμπραΐλ, η οποία βρίσκεται στη γραμμή επαφής με το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Επιπλέον, ο Χατζίγεφ κατήγγειλε πως το Γερεβάν επιτέθηκε σε οικισμούς κοντά στο Μπακού, με την Αρμενία να το διαψεύδει και να το χαρακτηρίζει ως «άλλο ένα ψέμα του Αζερμπαϊτζάν».

Πάντως, σε πολιτικό επίπεδο, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρμένιο πρωθυπουργό, Νικόλ Πασινιάν, και ζήτησε τόσο την άμεση κατάπαυση του πυρός όσο και την επιστροφή στις διαπραγματεύσεις υπό την Ομάδα του Μινσκ, στο πλαίσιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Τελευταία τροποποίηση στις 08:59 - 05 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.