ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νόμπελ Ιατρικής/Φυσιολογίας για την καταπολέμηση της Ηπατίτιδας C

13:25 - 05 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Νόμπελ Ιατρικής/Φυσιολογίας για την καταπολέμηση της Ηπατίτιδας C
Στους Χάρβεϊ Άλτερ, Μάικλ Χάφτον και Τσαρλς Ράις για την ανακαλυψη του ιού της Ηπατίτιδας C απονέμεται το φετινό Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής ή Φυσιολογίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής της Σουηδικής Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών.

Το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής ή Φυσιολογίας συνοδεύεται από το ποσό των 9 εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών. Πρόκειται για το 111ο βραβείο Νόμπελ Ιατρικής ή Φυσιολογίας, από την απαρχή του θεσμού το 1901.

Οι τρεις ερευνητές τιμώνονται με το φετινό Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής ή Φυσιολογίας για την αποφασιστική συμβολή τους στην καταπολέμηση της Ηπατίτιδας C που αποτελεί ένα σημαντικό παγκόσμιο πρόβλημα υγείας προκαλώντας κίρρωση και καρκίνο του ήπατος.

Εκτιμάται ότι 400.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ετησίως εξαιτίας του ιού της Ηπατίτιδας C.

Οι Χάρβεϊ Άλτερ, Μάικλ Χάφτον και Τσαρλς Ράις έκαναν σημαντικές ανακαλύψεις που οδήγησαν τελικά στον εντοπισμό του ιού της ηπατίτιδας C, αποκαλύπτοντας τις αιτίες της χρόνιας ηπατίτιδας αλλά και αιματολογική εξέταση και τελικά φαρμακευτικές ουσίες για την ίαση της ασθένειας.

Σήμερα λοιπόν, χάρη στις ανακαλύψεις των τριών επιστημόνων ο ιός της Ηπατίτιδας C είναι αντιμετωπίσιμος με την κατάλληλη θεραπεία.

Την Τρίτη ανακοινώνεται το Νόμπελ Φυσικής (με ελληνικές ελπίδες), την Τετάρτη το Νόμπελ Χημείας, την Πέμπτη το Νόμπελ Λογοτεχνίας και την Παρασκευή το Νόμπελ Ειρήνης. Το Νόμπελ Οικονομίας θα ανακοινωθεί την επόμενη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.