ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟΥ: Οδεύουμε προς μία δύσκολη περίοδο

15:46 - 05 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
ΠΟΥ: Οδεύουμε προς μία δύσκολη περίοδο
Περίπου ένα στα δέκα άτομα είναι πιθανό να έχει μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό, που σημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού παραμένει ευάλωτη στην ασθένεια, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο Μάικ Ράιαν, επικεφαλής του ΠΟΥ για τη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, απευθυνόμενος στην Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού, δήλωσε ότι οι νέες εστίες μόλυνσης πολλαπλασιάζονται σε περιοχές της νοτιοανατολικής Ασίας και ότι τα κρούσματα και οι θάνατοι στην Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο αυξάνονται.

«Σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις μας, περίπου το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει πιθανώς μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό. Το ποσοστό ποικίλει ανάλογα με τη χώρα, την ύπαιθρο ή τις πόλεις, τις διάφορες πληθυσμιακές ομάδες. Σημαίνει όμως ότι η συντριπτική πλειοψηφία του πλανήτη εξακολουθεί να κινδυνεύει», είπε ο Ράιαν. «Οδεύουμε προς μία δύσκολη περίοδο. Η ασθένεια εξακολουθεί να εξαπλώνεται».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο ΠΟΥ κατέθεσε για εξέταση από τις κινεζικές αρχές λίστα εμπειρογνωμόνων που θα λάβουν μέρος στη διεθνή αποστολή στην Κίνα για τη διερεύνηση της προέλευσης του κορονοϊού.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:46 - 05 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.