ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άσαντ εναντίον Ερντογάν: Υποκινεί τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

11:22 - 06 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Άσαντ εναντίον Ερντογάν: Υποκινεί τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Υποκινητή της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ χαρακτηρίζει τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Σύρος πρόεδρος είπε ότι ένοπλοι από τη Συρία αναπτύσσονται στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. "Η Δαμασκός μπορεί να το επιβεβαιώσει", σημείωσε.

Οι συγκρούσεις έχουν εντείνει την διεθνή ανησυχία ότι άλλες περιφερειακές δυνάμεις πιθανόν να παρασυρθούν στην ένοπλη διαμάχη--η Τουρκία έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς το Αζερμπαϊτζάν, ενώ η Αρμενία έχει συνάψει μια αμυντική συμφωνία με τη Ρωσία.

Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν αρνούνται τις κατηγορίες που διατυπώνουν η Γαλλία, η Ρωσία και το Ιράν ότι η Άγκυρα στέλνει σύρους μισθοφόρους για να πολεμήσουν στην περιοχή.

Στο μεταξύ, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί σήμερα στο Αζερμπαϊτζάν, για να μιλήσει με αζέρους αξιωματούχους για τις συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ανάμεσα στον στρατό του Μπακού και τους αρμένιους αυτονομιστές, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργειο Εξωτερικών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.