ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν σε Μέρκελ: Υπέκυψες στους εκβιασμούς Ελλάδας και Κύπρου

14:54 - 06 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Ερντογάν σε Μέρκελ: Υπέκυψες στους εκβιασμούς Ελλάδας και Κύπρου
Η Ευρωπαϊκή Ενωση υπέκυψε στους εκβιασμούς της Ελλάδας και της Κύπρου ανέφερε την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνομιλία του με την Αγκελα Μέρκελ, στον απόηχο και των συμπερασμάτων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.

Ανακοίνωση της τουρκικής Προεδρίας σημειώνει ακόμα πως ο κ. Ερντογάν διεμήνυσε προς τη Γερμανίδα Καγκελάριο πως οι αποφάσεις της Συνόδου δεν είναι επαρκείς για να ξεπεραστούν τα προβλήματα μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας.

Διαβάστε αποκλειστικό ρεπορτάζ για το παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής και την ελληνική πρόταση ΕΔΩ

Ο Ερντογάν, πάντως, αν και δηλώνει πως υποστηρίζει τον διάλογο, παράλληλα συντηρεί την επθετική ρητορική. Για παράδειγμα στο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησής του τη Δευτέρα έκανε λόγο για «κράτη – εγκληματίες», αναφερόμενος σε Ισραήλ, Συρία και Κύπρο!

Στη συνέχεια, όμως, σε συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στολτενμπεργκ, επανέλαβε την πρόθεσή του για διάλογο στην ανατολική Μεσόγειο.
 
Για το ζήτημα του διαλόγου συναντήθηκε με τον κ. Στόλτενμπεργκ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στη συνέχεια έστειλε μήνυμα στην Τουρκία να διαλέξει το δρόμο της λύσης ή της κρίσης.
 
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι νωρίτερα σήμερα, η νέα ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες, ανέφερε πως η Τουρκία κινείται «ολοένα και πιο μακριά από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
 
Σπύρος Πολυχρονόπουλος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.