ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΣΦΑ και ΔΕΠΑ στην κατασκευή του ελληνοϊταλικού αγωγού

16:05 - 26 Ιουλ 2007 | Ειδήσεις
Υπεγράφη σήμερα στη Ρώμη η τριμερής Διακρατική Συμφωνία για την κατασκευή του Ευρωπαϊκού Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τις χώρες της Ασίας και της Μέσης Ανατολής στην Ιταλία και την Ευρώπη.

 Τη Διακρατική Συμφωνία υπέγραψαν ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλικής Δημοκρατίας Πιερλουΐτζι Μπερσάνι και ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Δημοκρατίας της Τουρκίας Μεχμέτ Χιλμί Γκιουλέρ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας δήλωσε ότι  «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την Ιταλία, την Τουρκία και την Ελλάδα…Είναι όμως και μια σημαντική ημέρα για τις χώρες της Κασπίας και της Μέσης Ανατολής, και φυσικά για την Ευρώπη. Με την υπογραφή της Διακρατικής Συμφωνίας διασφαλίζεται η υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας, μέσω του οποίου θα μεταφέρεται φυσικό αέριο από την Ανατολή στη Δύση. Με το έργο αυτό συνδέεται για πρώτη φορά η Ασία με την Ευρώπη και αυτό είναι ένα γεγονός με πανευρωπαϊκή και παγκόσμια διάσταση.

Παράλληλα, με διακρατική συμφωνία των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Ιταλίας, που υπογράφηκε στις 4 Νοεμβρίου του 2005 στο Λέτσε της Ιταλίας, αλλά και το πρωτόκολλο που υπογράψαμε με το συνάδελφο υπουργό Πιερλουΐτζι Μπερσάνι, στην Αθήνα στις 31 Ιανουαρίου 2007, διασφαλίσαμε την υλοποίηση, τόσο του χερσαίου τμήματος του ελληνοϊταλικού αγωγού που θα κατασκευάσει ο ΔΕΣΦΑ, όσο και του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας - Ιταλίας που θα υλοποιήσουν από κοινού η ΔΕΠΑ και η EDISON.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.