ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάουελ: Αβεβαιότητα για την πορεία της οικονομίας-Απαραίτητη η δημοσιονομική στήριξη

18:28 - 06 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Πάουελ: Αβεβαιότητα για την πορεία της οικονομίας-Απαραίτητη η δημοσιονομική στήριξη
Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ προειδοποίησε σήμερα ότι αν και η οικονομική ανάκαμψη από την «βουτιά» της οικονομικής δραστηριότητας το β' τρίμηνο εν μέσω του γενικευμένου lockdown έχει υπάρξει ισχυρότερη από το αναμενόμενο, η αβεβαιότητα για τη μελλοντική πορεία της οικονομίας παραμένει ιδιαίτερα αυξημένη.

Σε ομιλία που έδωσε στην Ουάσιγκτον την Τρίτη, ο κ. Πάουελ υποστήριξε ότι είναι προτιμότερο το Κογκρέσο να παράσχει περισσότερη δημοσιονομική στήριξη από την απαιτούμενη παρά το αντίθετο. «Πολύ λίγη στήριξη θα οδηγούσε σε αδύναμη ανάκαμψη, δημιουργώντας αχρείαστες αντιξοότητες για νοικοκυριά και επιχειρήσεις» τόνισε.

Τούτο θα οδηγούσε περισσότερες επιχειρήσεις σε χρεοκοπία και θα προκαλούσε υπερβολική πίεση στα νοικοκυριά.

Από την άλλη, ακόμα και αν η στήριξη είναι μεγαλύτερη από ότι χρειάζεται «δεν θα είναι άχρηστη», επισήμανε σύμφωνα με το CNBC ο κ. Πάουελ.

«Η ανάκαμψη θα είναι ισχυρότερη και θα κινηθεί πιο γρήγορα αν η νομισματική και δημοσιονομική πολιτική συνεχίσουν να κινούνται παράλληλα για να παράσχουν στήριξη στην οικονομία μέχρι να ξεπεράσει τον κίνδυνο» πρόσθεσε.

Ο κ. Πάουελ υπογράμμισε ότι νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος έχουν δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την πανδημία.

Το ποσοστό απασχόλησης των χαμηλόμισθων βρίσκεται 21% κάτω από τα επίπεδα του Φεβρουαρίου, ενώ είναι μόλις 4% κάτω για τους εργαζομένους που λαμβάνουν υψηλότερες απολαβές, πρόσθεσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:45 - 06 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.