ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Twitter και Facebook «έκοψαν» τα «fake news» του Τραμπ

19:13 - 06 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Twitter και Facebook «έκοψαν» τα «fake news» του Τραμπ
Το Facebook διέγραψε την Τρίτη ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην οποία ισχυριζόταν λανθασμένα ότι η Covid-19 είναι λιγότερο θανατηφόρα από την εποχική γρίπη.

Eκπρόσωπος της πλατφόρμας επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ότι η εταιρεία κατέβασε την ανάρτηση επειδή παραβιάζει τους κανόνες της σε ό,τι αφορά την παραπληροφόρηση για την Covid-19.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ανέβασε το ίδιο μήνυμα και στο Twitter, το οποίο επίσης «μπάναρε» το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ, λόγω «παραπλανητικής πληροφόρησης».

Υποβαθμίζοντας την απειλή του κορονοϊού, ο Τραμπ συνέκρινε εκ νέου την Covid-19 με τη γρίπη, λέγοντας ότι «πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο, μερικές φορές πάνω από 100.000, και παρά το εμβόλιο, πεθαίνουν από τη γρίπη» και ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ο κορωνοϊός είναι «στους περισσότερους πληθυσμούς πολύ λιγότερο θανατηφόρος!!!»

«Θα κλείσουμε τη χώρα μας;» ήταν η… ρητορική ερώτηση τουτ Τραμπ σε ένα tweet την Τρίτη. «Όχι, έχουμε μάθει να ζούμε μαζί της (με τη γρίπη), όπως ακριβώς μαθαίνουμε να ζούμε με τον Covid, στους περισσότερους πληθυσμούς πολύ λιγότερο θανατηφόρος!!!» 

To κανονικο tweet

tweettr1

Και το "μπαναρισμένο"

tweettr

Σε 10 μήνες περισσότεροι από 210.000 Αμερικανοί έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊό, και τα κρούσματα υπερβαίνουν τα 7 εκατ. Είναι πιο θανατηφόρος από τη γρίπη. 

Νέα δημοσκόπηση

Την ώρα που ο Τραμπ παραδίδει μαθήματα ανευθυνότητας, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν προηγείται με 16 μονάδες έναντι του πολιτικού του αντιπάλου του, σε νεότερη δημοσκόπηση του CNN την Τρίτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.