ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάιντεν-Πελόζι «καρφώνουν» Τραμπ μετά την απόφαση για τις διαπραγματεύσεις

11:51 - 07 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Μπάιντεν-Πελόζι «καρφώνουν» Τραμπ μετά την απόφαση για τις διαπραγματεύσεις
Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ να αποχωρήσει από τις συνομιλίες για ένα νομοσχέδιο πακέτου μέτρων οικονομικής ανακούφισης από την πανδημία του νέου κορονοϊού, δείχνει ότι δεν είναι πρόθυμος να συντρίψει τον ιό, δήλωσε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

«Για ακόμη μια φορά, ο πρόεδρος Τραμπ έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο: Βάζοντας τον εαυτό του πρώτα εις βάρος της χώρας, με την πλήρη συνενοχή των μελών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στο Κογκρέσο», τόνισε η Πελόζι σε ανακοίνωσή της.

«Η αποχώρηση από τις συνομιλίες καταδεικνύει ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν είναι πρόθυμος να συντρίψει τον ιό, όπως απαιτείται από τον Νόμο περί Ηρώων (Heroes Act)», πρόσθεσε η ίδια, λίγη ώρα έπειτα την ανακοίνωση Τραμπ για τη διακοπή μέχρι τις προεδρικές εκλογές, των διαπραγματεύσεων με τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο για την έγκριση ενός νέου πακέτου μέτρων οικονομικής τόνωσης λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο ότι «γύρισε την πλάτη» στους Αμερικανούς.

«Μην απατάσθε: κι αν δεν έχετε πια δουλειά, αν η επιχείρησή σας έκλεισε, αν το σχολείο του παιδιού σας έχει κλείσει, αν βλέπετε κόσμο να απολύεται γύρω σας, ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε σήμερα ότι τίποτα από όλα αυτά, απολύτως τίποτα, δεν τον ενδιαφέρει», ανέφερε ο Μπάιντεν σε ανάρτησή του στο twitter.

«Έδωσα εντολή στους βουλευτές μου να σταματήσουν τις διαπραγματεύσεις μέχρι τις εκλογές, όταν, αμέσως μετά αφού νικήσω, θα εγκρίνουμε ένα μεγάλο Νομοσχέδιο Οικονομικής Τόνωσης που θα εστιάζει στους σκληρά εργαζόμενους Αμερικανούς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», έγραψε χθες ο Τραμπ στο Twitter.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.