ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζόνσον: Η στρατηγική μας παραμένει σωστή, παρά την αύξηση κρουσμάτων

15:52 - 07 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Τζόνσον: Η στρατηγική μας παραμένει σωστή, παρά την αύξηση κρουσμάτων
Την πίστη του στην ορθότητα της κυβερνητικής προσέγγισης στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας εξέφρασε την Τετάρτη ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, παρά τη σταθερή αύξηση των κρουσμάτων στο Λονδίνο.

Ειδικότερα, ερωτηθείς στο κοινοβούλιο, για ποιο λόγο συνεχίζουν να αυξάνονται τα περιστατικά κορονοϊού σε περιοχές όπου έχουν επιβληθεί τοπικά μέτρα lockdown, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε πως "η τοπική και περιφερειακή προσέγγιση σε συνδυασμό με τα μέτρα σε εθνικό επίπεδο παραμένει σωστή".

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στο Κοινοβούλιο το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, τα ποσοστά μόλυνσης αυξήθηκαν σε 19 από τις 20 περιοχές της Αγγλίας όπου έχει επιβληθεί τοπικό lockdown.

Η στρατηγική του Τζόνσον το καλοκαίρι, όταν τα νέα κρούσματα στη χώρα ήταν μερικές εκατοντάδες την ημέρα, ήταν να προσπαθήσει να θέσει υπό έλεγχο τοπικές εστίες ανοίγοντας παράλληλα την ευρύτερη οικονομία. Την Τρίτη, η Βρετανία ανακοίνωσε πάνω από 15.000 νέα κρούσματα.

Η ανάλυση έδειξε ότι στο Γουίγκαν, στη βορειοδυτική Αγγλία, το ποσοστό μόλυνσης, που υπολογίζεται ως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, αυξήθηκε κατά 3.653% από τότε που επιβλήθηκε για πρώτη φορά τοπικό lockdown στις 30 Ιουλίου, καθώς αυξήθηκε στα 225 από τα 6.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.