ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γάλλος ΥΠΕΞ: Η τουρκική εμπλοκή «διεθνοποιεί» τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

17:38 - 07 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η τουρκική εμπλοκή «διεθνοποιεί» τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ
Για «στρατιωτική» εμπλοκή στη σύρραξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν, κατηγόρησε ευθέως την Τουρκία η γαλλική κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας ότι ανησυχεί για τη «διεθνοποίηση» αυτής της σύγκρουσης.

«Το νεότερο στοιχείο είναι ότι υπάρχει μια στρατιωτική ανάμιξη της Τουρκίας η οποία υπάρχει κίνδυνος να υποκινήσει τη διεθνοποίηση της σύγκρουσης», είπε ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του γαλλικού κοινοβουλίου.

Πρόσφατα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατήγγειλε την ανάπτυξη «Σύρων μαχητών, μελών τζιχαντιστικών ομάδων» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, οι οποίοι, σύμφωνα με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, έφτασαν στην περιοχή μέσω Τουρκίας. Η Άγκυρα δεν αντέδρασε δημοσίως σε αυτήν την κατηγορία.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας εξέφρασε σήμερα τη λύπη του για τον «σημαντικό αριθμό» των αμάχων που έχουν σκοτωθεί «για μηδαμινά εδαφικά κέρδη εκ μέρους του Αζερμπαϊτζάν, αφού το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε τη σύγκρουση».

Ζήτησε για άλλη μια φορά να σταματήσουν αμέσως οι μάχες και να επιστρέψουν οι πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, χωρίς όρους, υπό την αιγίδα της μεσολαβητικής Ομάδας του Μινσκ, στην οποία συμπροεδρεύουν η Γαλλία, η Ρωσία και οι ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.