ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλα έτοιμα για τη φιέστα της ντροπής στα Βαρώσια

10:35 - 08 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Όλα έτοιμα για τη φιέστα της ντροπής στα Βαρώσια
Σε άλλη μια προκλητική κίνηση τακτικής, ενόψει και των λεγόμενων εκλογών στα κατεχόμενα την Κυριακή, προβαίνει σήμερα η Τουρκία, ανακοινώνοντας στις 11.00 το άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, ενέργεια, που συνιστά αλλαγή του στάτους κβο, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και επιβαρύνει το κλίμα για συνέχιση των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Στις 16.00 θα επισκεφθεί την περιοχή ο λεγόμενος "πρωθυπουργός" και υποψήφιος "πρόεδρος", Ερσίν Τατάρ. Η απόφαση για το άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων προκάλεσε την κατάρρευση του λεγόμενου κυβερνητικού συνασπισμού στα κατεχόμενα.

Αν και η απόφαση στόχευε στο να δοθεί ώθηση στον εκλεκτό του Ταγίπ Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ, για τις λεγόμενες εκλογές της Κυριακής, αυτό φαίνεται να μην επιτυγχάνεται, καθώς σύμφωνα με το κυπριακό sigmalive οι αντιδράσεις λειτουργούν σε βάρος του. Υπήρξαν άλλωστε παραιτήσεις στην "κυβέρνηση" στα Κατεχόμενα.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Δερύνεια διοργανώνει στις 17.00 ο Δήμος Αμμοχώστου.

Ισχυρή δήλωση επιδιώκει η Λευκωσία

Η κυβέρνηση της Κύπρου προσέφυγε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ζητώντας ανάκληση της απόφασης. Το αίτημα της Κύπρου αναμένεται να συζητηθεί αύριο στη διάρκεια ανεπίσημων κλειστών διαβουλεύσεων.

Επιδίωξη της Λευκωσίας είναι να εκδοθεί μια «ισχυρή δήλωση», η οποία να καταδικάζει τις τουρκικές προκλητικές ενέργειες, παράλληλα, όμως, να στέλνει και μήνυμα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό μετά την εκλογική διαδικασία της Κυριακής στο ψευδοκράτος.

Στη διπλωματική μάχη για αναχαίτιση των τουρκικών κινήσεων η κυβέρνηση έχει στραφεί και στα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Παράλληλα αναζητεί στήριξη και από την Ε.Ε. Τη Δευτέρα ο ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα ενημερώσει τους ομολόγους του, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

Την Πέμπτη οι ηγέτες των 27 θα ενημερωθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.