ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζα της Αγγλίας: Κίνδυνος περαιτέρω συρρίκνωσης της οικονομίας

11:19 - 08 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Τράπεζα της Αγγλίας: Κίνδυνος περαιτέρω συρρίκνωσης της οικονομίας
Για τους κινδύνους που απειλούν την βρετανική οικονομία, εν μέσω προσπαθειών να εντείνει τη δυναμική της ανάκαμψης από την κρίση του κορονοϊού, μίλησε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Andrew Bailey, την Πέμπτη.

Ειδικότερα, ο κ. Bailey επεσήμανε πως παρά τα σημάδια γενικής ανάκαμψης από την πτώση άνω του 20% φέτος, ορισμένοι κλάδοι επωμίστηκαν πολύ μεγαλύτερες επιπτώσεις και περιορισμούς.

"Υπάρχει ένα πρωτοφανές επίπεδο αβεβαιότητας αυτή τη στιγμή. Και οι κίνδυνοι, φοβάμαι –σίγουρα όπως τους βλέπουμε- ότι είναι για περαιτέρω πτώση", τόνισε ο Bailey επικαλούμενος την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Βρετανία.

Ερωτηθείς για την προοπτική μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ πριν από το τέλος της μεταβατικής περιόδου (31 Δεκεμβρίου), ο Bailey δήλωσε πως είναι κρίσιμο οι οικονομίες να παραμείνουν ανοιχτές.

"Κανείς δεν ωφελείται από τον προστατευτισμό κατά την άποψή μου", τόνισε.

Τέλος, σημείωσε ότι η μετάβαση της Βρετανίας από το Brexit δεν θα είναι εύκολη και "θα ήταν ευκολότερο εάν δεν χρειαζόταν να αντιμετωπίσουμε και τον κορονοϊό".

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.