ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος-Βαρώσια: Άνοιξε το παραλιακό μέτωπο της Αμμοχώστου

12:33 - 08 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Κύπρος-Βαρώσια: Άνοιξε το παραλιακό μέτωπο της Αμμοχώστου
Με καθυστέρηση μιας ώρα άνοιξε ο δρόμος προς το παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων. Όπως μεταδίδουν τ/κ Μέσα στις 16.00 θα βρεθεί στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων και ο ψευδοπρωθυπουργός και εκλεκτός της Άγκυρας, Ερσίν Τατάρ.

Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ μεταδίδουν εικόνες και βίντεο από τις εργασίες που πραγματοποιούνται στην περιοχή, μετά την ανακοίνωση της απόφασης από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υποψήφιο για την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ.

Κατά το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου, επιτράπηκε η είσοδος σε πολίτες αλλά και σε λειτουργούς του Τύπου ύπο το βλέμμα της ψευδοαστυνομίας. 

Η απόφαση για το άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων προκάλεσε την κατάρρευση του λεγόμενου κυβερνητικού συνασπισμού στα κατεχόμενα.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Δερύνεια διοργανώνει στις 17.00 ο Δήμος Αμμοχώστου.

Ισχυρή δήλωση επιδιώκει η Λευκωσία

Η κυβέρνηση της Κύπρου προσέφυγε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ζητώντας ανάκληση της απόφασης. Το αίτημα της Κύπρου αναμένεται να συζητηθεί αύριο στη διάρκεια ανεπίσημων κλειστών διαβουλεύσεων.

Επιδίωξη της Λευκωσίας είναι να εκδοθεί μια «ισχυρή δήλωση», η οποία να καταδικάζει τις τουρκικές προκλητικές ενέργειες, παράλληλα, όμως, να στέλνει και μήνυμα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό μετά την εκλογική διαδικασία της Κυριακής στο ψευδοκράτος.

Στη διπλωματική μάχη για αναχαίτιση των τουρκικών κινήσεων η κυβέρνηση έχει στραφεί και στα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Παράλληλα αναζητεί στήριξη και από την Ε.Ε. Τη Δευτέρα ο ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα ενημερώσει τους ομολόγους του, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

Την Πέμπτη οι ηγέτες των 27 θα ενημερωθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.