ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμερικανικό πακέτο τόνωσης: Αυξήθηκε στα $1,8 τρισ. η πρόταση Τραμπ

20:07 - 09 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Αμερικανικό πακέτο τόνωσης: Αυξήθηκε στα $1,8 τρισ. η πρόταση Τραμπ
Μήνυμα ότι οι διαπραγματεύσεις για νέα μέτρα ανακούφισης της αμερικανικής οικονομίας από την πανδημία προχωρούν έστειλε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Στο πλαίσιο συνέχισης των διαπραγματεύσεων, ο Λευκός Οίκος θα κάνει μια προσφορά στους Δημοκρατικούς για ένα πακέτο τόνωσης της οικονομίας ύψους 1,8 τρισ. δολαρίων, καθώς οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις για να κλείσουν μια συμφωνία πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, όπως δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC μια πηγή με γνώσεις του ζητήματος.

Το σχέδιο θα σηματοδοτήσει αύξηση από τα 1,6 τρισ. δολάρια που είχε προτείνει προηγουμένως η κυβέρνηση Τραμπ. Σημειώνεται πως η πρόταση των Δημοκρατικών είναι για ένα πακέτο ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων.

{https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1314593632733847552}

Νωρίτερα σήμερα, ο οικονομικός σύμβουλος του Τραμπ, Λάρι Κούντλοου είπε ότι ο πρόεδρος έδωσε το πράσινο φως για ένα αναθεωρημένο πακέτο πριν από μια ακόμη προγραμματισμένη συζήτηση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν και της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσυ Πελόσι.

Ωστόσο, το Κογκρέσο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια στη σύνταξη νομοσχεδίου για το πακέτο ανακούφισης από την πανδημία και στην έγκρισή του.

Ακόμα κι αν ο Λευκός Οίκος και οι Δημοκρατικοί καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το ύψος του πακέτου, πρέπει να καταρτίσουν ένα νομοσχέδιο που θα μπορεί να περάσει μέσω της Γερουσίας που κατέχουν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.