ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ακιντζί δέχεται απειλές για να μην κατέβει στις εκλογές

10:56 - 10 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Απειλές από την τουρκική κυβέρνηση ισχυρίζεται πως δέχεται ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, προκειμένου να αποσύρει την υποψηφιότητα του για τις «προεδρικές εκλογές» της τδβκ, ο πρώτος γύρος των οποίων διεξάγεται αύριο, Κυριακή.

Σύμφωνα με το Ahval News, ο Ακιντζί ανέφερε ότι «υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν στενές σχέσεις και είναι πιστές σε αυτούς που κυβερνούν την Τουρκία. Έλαβα μήνυμα μέσω του γραμματέα μου ότι θα ήταν καλύτερα για την οικογένεια και τους οικείους μου να μην συμμετάσχω στις εκλογές».

Άμεση ήταν η αντίδραση της λεγόμενης τουρκικής πρεσβείας στα κατεχόμενα, η οποία σε ανακοίνωση αναφέρει ότι ο ισχυρισμός του Ακιντζί είναι εκτός πραγματικότητας.

«Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία κάθε Toυρκοκύπιου, συμπεριλαμβανομένης της ακεραιότητας της εκλογικής διαδικασίας», ανέφερε η δήλωση της πρεσβείας.

«Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει τα προβλήματα με τη στοχοποίηση της Τουρκίας σε προεκλογικές εκστρατείες. Η συνέχιση μιας τέτοιας ενοχλητικής στάσης κατά της Δημοκρατίας της Τουρκίας απέχει πολύ από τις καλές τη πίστει προθέσεις», καταλήγει.

Να σημειωθεί πως η τουρκική κυβέρνηση συχνά βρίσκεται σε αντίθεση με τον υφιστάμενο «πρόεδρο» του ψευδοκράτους και υποψήφιο στις προσεχείς εκλογές, Μουσταφά Ακιντζί, και ευνοεί τον αντίπαλό του υποψήφιο και «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ στη θέση του.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.