ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φόβοι για νέο ξεπούλημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

10:49 - 27 Ιουλ 2007 | Ειδήσεις
Αφενός η εκτίμηση ότι οι δυσκολίες χρηματοδότησης στην πιστωτική αγορά θα αναχαιτίσουν τις εξαγορές και συγχωνεύσεις και αφετέρου τα νέα απογοητευτικά αποτελέσματα εταιρειών όπως οι Infineon Technologies και Valeo αναμένεται να στείλουν τους ευρωπαϊκούς δείκτες ακόμη χαμηλότερα.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων αναμένεται να βρεθεί ο χρηματοοικονομικός κλάδος, με τι ςCredit Suisse Group και Deutsche Bank να ηγούνται της πτώσης, καθώς οι μετοχές τους που διαπραγματεύονται στη Wall, υποχώρησαν.

Χθες, οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου τους δείκτη S&P 500 βρέθηκαν σε χαμηλό 10 μηνών, υπό το φόβο ότι οι εξαγορές και συγχωνεύσεις θα περιοριστούν σημαντικά, καθώς η χρηματοδότηση τους καθίσταται δυσκολότερη, δεδομένης και της αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ούτως ή άλλως, επανειλημμένως οι αναλυτές έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο ύφεσης στο ρυθμό εξαγορών και συγχωνεύσεων, δεδομένου ότι έχουν ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ. Συγκεκριμένα, οι ανακοινωθείσες επιχειρηματικές συμφωνίας φέτος έχουν αγγίξει τα 3,07 τρις δολάρια, 56% περισσότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή της Merrill Lynch, Richard Bernstein, οι επενδυτές θα πρέπει να σταματήσουν να θεωρούν πως οι εξαγορές θα συνεχίσουν να στέλνουν τους δείκτες υψηλότερα.

Πτωτικά αναμένεται να κινηθούν και οι Infineon Technologies, Valeo, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, Cap Gemini και TeliaSonera καθώς τα κέρδη τους δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.