ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Facebook θα διαγράφει πλέον τις αναρτήσεις αρνητών του Ολοκαυτώματος

20:30 - 12 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Το Facebook θα διαγράφει πλέον τις αναρτήσεις αρνητών του Ολοκαυτώματος
To Facebook θα απαγορεύει στο εξής αναρτήσεις, οι οποίες αρνούνται ή διαστρεβλώνουν τις ιστορικές συνθήκες γύρω από το Ολοκαύτωμα. Την ανακοίνωση της απόφασης έκανε με ανάρτησή του ο ιδρυτής της πλατφόρμας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Με αυτή την απόφαση το Facebook θα κατευθύνει τους χρήστες που αναζητούν πληροφορίες για την μαζική εξόντωση εκατομμυρίων ανθρώπων από τους ναζί σε αξιόπιστες πηγές.

«Σήμερα ανανεώνουμε την πολιτική μας για τις εκφράσεις μίσους απαγορεύοντας την άρνηση του Ολοκαυτώματος. Εδώ και καιρό κατεβάζουμε αναρτήσεις που επαινούν εγκλήματα μίσους ή μαζικές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένου του Ολοκαυτώματος. Αλλά με την άνοδο του αντισημιτισμού, επεκτείνουμε την πολιτική μας και απαγορεύουμε κάθε περιεχόμενο που αρνείται ή διαστρεβλώνει το Ολοκαύτωμα. Εάν οι άνθρωποι αναζητήσουν το Ολοκαύτωμα στο Facebook, θα αρχίσουμε να τους κατευθύνουμε σε αξιόπιστες πηγές για να λάβουν ακριβείς πληροφορίες.

fghfjg

Προσπάθησα πολύ να ισορροπήσω ανάμεσα στην ελεύθερη έκφραση και το κακό που προκαλείται από την ελαχιστοποίηση ή άρνηση της φρίκης του Ολοκαυτώματος. Η δική μου σκέψη έχει εξελιχθεί καθώς έχω δει δεδομένα που δείχνουν αύξηση της αντισημιτικής βίας, όπως και οι ευρύτερες πολιτικές μας για την ρητορική μίσους. Το να σχεδιάζεις τις σωστές γραμμές ανάμεσα σε αυτό που είναι και δεν είναι αποδεκτό λόγο δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά με την υπάρχουσα κατάσταση στον κόσμο, πιστεύω ότι αυτή είναι η σωστή ισορροπία», έγραψε ο ιδρυτής του Facebook.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζούκερμπεργκ είχε δεχτεί σφοδρή κριτική μετά από την προ διετίας τοποθέτησή του σε τεχνολογικό φόρουμ, εκφράζοντας την άποψη πως τέτοιες αναρτήσεις (άρνησης του Ολοκαυτώματος) δεν είναι απαραίτητο να αφαιρούνται, αφού δεν γίνονταν σκόπιμα ώστε να προάγουν τη βία.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:31 - 12 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.