ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: 41 νέα κρούσματα- Έκτακτα μέτρα σε Λευκωσία και Λεμεσό

20:57 - 12 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Κύπρος: 41 νέα κρούσματα- Έκτακτα μέτρα σε Λευκωσία και Λεμεσό
Σαράντα ένα νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας το υπουργείο Υγείας Κύπρου.

Τα περιστατικά προέρχονται από σύνολο 2.610 εργαστηριακών διαγνώσεων. Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 2.047.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται τρία άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2. Επιπλέον, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας παραμένουν διασωληνωμένοι δύο ασθενείς. Στα υπόλοιπα νοσηλευτήρια νοσηλεύονται σε θάλαμο δύο ασθενείς COVID-19.

Νέα περιοριστικά μέτρα

Σύμφωνα με το κυπριακό υπουργείο, λόγω της αύξησης των περιστατικών COVID-19 τις τελευταίες μέρες, με επίκεντρο τις Επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας, που καταγράφονται κυρίως σε εργασιακούς χώρους και σε οικογενειακές συναθροίσεις, και με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του ιού στις δύο Επαρχίες και την προστασία της Δημόσιας Υγείας, αποφασίστηκε η εφαρμογή έκτακτων πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στις δύο περιοχές.

Τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή με την έκδοση Διατάγματος την Τρίτη και θα έχουν διάρκεια 10 ημέρες. 

Επισημαίνεται ότι ιδιαίτερο πρόβλημα διαφαίνεται να υπάρχει σε εργασιακούς χώρους, όπου εντοπίζονται συρροές κρουσμάτων, καταδεικνύοντας ότι δεν τηρούνται σωστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.