ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσελίκ: Περιμένουμε καλά νέα από το Oruc Reis

10:19 - 13 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Τσελίκ: Περιμένουμε καλά νέα από το Oruc Reis
«Το Oruc Reis επέστρεψε στο καθήκον: Περιμένουμε καλά νέα». Αυτός είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Yeni Safak, η οποία παραθέτει δηλώσεις του εκπροσώπου του κυβερνώντας κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ, για τη δραστηριότητα του Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, το Oruc Reis κινείται νότια του Καστελόριζου, μαζί με τα βοηθητικά πλοία Αταμάν και Τζέγκινζχαν, «ακτινογραφώντας» τη θαλάσσια περιοχή και επιτελώντας σημαντικό έργο στον τομέα των σεισμικών ερευνών για την Τουρκία

Όπως σημειώνει o Τσελίκ, «αναμένουμε καλά νέα από το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο» εννοώντας τον εντοπισμό κοιτασμάτων που θα μπορούν να αξιοποιηθούν.

Προπάντων η Γαλάζια Πατρίδα

Νωρίτερα σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Τσελίκ είχε προειδοποιήσει πως: «Δεν κάνουμε παραχωρήσεις σε όσους επιδιώκουν την επιβολή», αφήνοντας αιχμές για την Ελλάδα, τονίζοντας τη συνέχιση των ερευνών του Oruc Reis στο πλαίσιο της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας».

Όπως έγραψε: «Στο θέμα της προστασίας των εδαφών μας, της Γαλάζιας Πατρίδας μας και των αιθέρων μας είμαστε το πιο αποφασισμένο έθνος. Όσοι θέλουν να διαπραγματευτούν είμαστε το καλύτερο κράτος για να διεξάγει κάποιος διαπραγματεύσεις. Αλλά δεν κάνουμε παραχωρήσεις σε όσους επιδιώκουν την επιβολή. Στο πλαίσιο αυτών των αρχών λέμε "ειρήνη στο σπίτι, ειρήνη στον κόσμο"».

Τελευταία τροποποίηση στις 10:22 - 13 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.