ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σολτς: Ανάκαμψη μέχρι το 2022 για τη γερμανική οικονομία

10:59 - 13 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Σολτς: Ανάκαμψη μέχρι το 2022 για τη γερμανική οικονομία
Την πίστη του ότι η γερμανική οικονομία θα καταφέρει να επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα μέχρι τις αρχές του 2022, εξέφρασε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το αυξανόμενο επίπεδο του δημόσιου χρέους της Γερμανίας δεν αποτελεί πρόβλημα, διότι η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση με «καλή ανάπτυξη», όπως υπογράμμισε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στο CNBC.

Παράλληλα, ο Όλαφ Σολτς απέρριψε τις ανησυχίες ότι η κρατική ενίσχυση διατηρεί τεχνητά ζωντανές τις εταιρείες που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, μετά την κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα όπως με το να επιτρέπει στις εταιρείες να καθυστερούν την αίτηση χρεοκοπίας έως το τέλος του έτους, μία καθυστέρηση η οποία παρατάθηκε από την αρχική προθεσμία στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Με τη βοήθεια αυτών των μέτρων, ο αριθμός των επιχειρήσεων που έκαναν αίτηση, μειώθηκε κατά 6% το α΄ εξάμηνο του 2020 σε ετήσια βάση.

Οι επικριτές λένε ότι η αναστολή αυτή καθυστερεί αλλά δεν αποτρέπει την κατάρρευση των «εταιρειών ζόμπι», που παραμένουν εν ζωή τεχνητά.

Οι εταιρείες λαμβάνουν τις απαραίτητες αποφάσεις και προσαρμογές παρά την κρίση, ξεκαθάρισε ο Σολτς. Για παράδειγμα, πολλές εταιρείες μειώνουν το προσωπικό αυτή τη στιγμή, αντί να χρησιμοποιούν τις κρατικές ενισχύσεις που θα τους επέτρεπαν να ελλατώσουν τις ώρες απασχόλησης των εργαζομένων, συμπλήρωσε.

«Η συζήτηση για τις εταιρείες ζόμπι είναι χωρίς λογική», τόνισε χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.