ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιαπωνία: Νέο πρόγραμμα στήριξης καταναλωτών και επιχειρήσεων

11:14 - 13 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Ιαπωνία: Νέο πρόγραμμα στήριξης καταναλωτών και επιχειρήσεων
Εντολή λήψης περισσότερων μέτρων οικονομικής στήριξης μέχρι το Νοέμβριο, αναμένεται να δώσει στην κυβέρνηση ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα.

Ειδικότερα, όπως έγραψε την Τρίτη η εφημερίδα Nikkei, η κίνηση αυτή θα σηματοδοτήσει την ετοιμότητα της κυβέρνησης να παρέχει περισσότερη στήριξη για να μετριάσει τον οικονομικό αντίκτυπο από την πανδημία του κορωνοϊού, που έχει επιφέρει σημαντικό πλήγμα στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.

Τα οικονομικά μέτρα θα μπορούσαν να επικεντρωθούν στη στήριξη του τουρισμού και της εστίασης, που υποφέρουν από τη μείωση της κατανάλωσης, τονίζει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το Reuters, η κυβέρνηση μπορεί επίσης να εξετάσει τη δυνατότητα επέκτασης της πρωτοβουλίας «Go To Travel» για την επιδότηση του εσωτερικού τουρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιαπωνία έχει ήδη διαθέσει ένα συνδυασμένο δημοσιονομικό πακέτο στήριξης ύψους $2,2 τρισ, ως απάντηση στην υγειονομική κρίση, συμπεριλαμβανομένων της καταβολής μετρητών σε νοικοκυριά και της πληρωμής των δανείων από μικρές επιχειρήσεις, μέτρα που χρηματοδοτήθηκαν εν μέρει μέσω δύο συμπληρωματικών προϋπολογισμών.

Η κυβέρνηση θα μπορούσε να αποφασίσει έως τα τέλη Δεκεμβρίου για ένα σχέδιο επέκταση του τρέχοντος προϋπολογισμού για τη χρηματοδότηση των μέτρων, την ίδια στιγμή που θα καταρτίσει τα σχέδια για τον ετήσιο προϋπολογισμό της επόμενης οικονομικής χρήσης, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έχει αρχίσει να ανακάμπτει από τον αντίκτυπο που προκάλεσε η κρίση στη ζήτηση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του πλήγματος στο παγκόσμιο εμπόριο και στις εξαγωγές αυτοκινήτων και άλλων προϊόντων από την Ιαπωνία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.