ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος-Σκάνδαλο με Χρυσά Διαβατήρια: Παραιτήσεις και αποχή στη Βουλή

12:29 - 14 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Κύπρος-Σκάνδαλο με Χρυσά Διαβατήρια: Παραιτήσεις και αποχή στη Βουλή
Παραιτήθηκε από τη θέση του Επιτρόπου της Ερευνητικής Επιτροπής Πολιτογραφήσεων στην Κύπρο ο Κώστας Παμπαλλής. Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη, στη θέση του παραιτηθέντα διορίζεται η Δήμητρα Καλογήρου, Πρόεδρος της Επιτρoπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Αυτή είναι μόνο μία από τις προεκτάσεις του σκανδάλου που αποκαλύφθηκε στην Κύπρο με τα Χρυσά Διαβατήρια, που δίδονταν σε επιχειρηματίες από όλον τον κόσμο.

Διαπιστώθηκε, ωστόσο, πως ανάμεσα στους επενδυτές υπήρχαν και άτομα με λερωμένο ποινικό μητρώο, ενώ ερευνούνται και υποθέσεις δωροδοκιών. Την αποκάλυψη έκανε το Al Jazeera και οι εξελίξεις στην Κύπρο είναι ραγδαίες.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος αρνείται να παραιτηθεί από τη θέση του και πολλοί βουλευτές απέχουν από τα κοινβουλευτικά τους καθήκοντα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της υποεπιτροπής Θεσμών, Γιώργος Περδίκης, «δεν πρόκειται να συνεδριάσουμε εκτός και αν παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος από το βίντεο του Al Jazeera φαίνεται να εμπλέκεται σε σοβαρή υπόθεση διαφθοράς».

Συλλούρης σε Εισαγγελέα: Άρση της ασυλίας μου, αν κριθεί αναγκαίο

Δεν θα φέρει ένσταση σε αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη, την οποία δίνει στη δημοσιότητα.

«Σας γράφω σε συνέχεια των τελευταίων εξελίξεων και δεδομένου ότι με την αρχική μου δήλωση είχα αναφέρει τη φύση της εμπλοκής μου εις το σχετικό video και επίσης με μετέπειτα δήλωση μου ανέφερα ότι δεν θα παραιτηθώ από την θέση του Προέδρου της Βουλής», αναφέρεται στην επιστολή.

Δεδομένης, συνεχίζει η επιστολή του κ. Συλλούρη, «της χθεσινής σας δήλωσης ότι έχετε αποφασίσει να διαταχθεί έρευνα σε σχέση με το όλο θέμα, σας ενημερώνω ότι αν το κρίνετε αναγκαίο να προχωρήσετε εις το Ανώτατο Δικαστήριο με αίτηση άρσης της Βουλευτικής μου ασυλίας δια να διευκολυνθούν οι αστυνομικές ανακρίσεις ή οποιεσδήποτε άλλες έρευνες δεν πρόκειται να ενστώ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.