ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Μικτή εικόνα του κλίματος στη μεταποίηση τον Οκτώβριο

16:11 - 15 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Μικτή εικόνα του κλίματος στη μεταποίηση τον Οκτώβριο
Αντικρουόμενα στοιχεία συνθέτουν την εικόνα για το κλίμα στη μεταποίηση των ΗΠΑ τον Οκτώβριο, καθώς δύο σημαντικοί δείκτες καταγραφής, ο Philadelphia Fed και o Empire State, κινήθηκαν σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Ειδικότερα, ο δείκτης Philadelphia Fed στη μεταποίηση σημείωσε σημαντική άνοδο στις 32,3 μονάδες τον Οκτώβριο από τις 15 μονάδες όπου βρισκόταν το Σεπτέμβριο, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση στις 13,5 μονάδες.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με ανακοίνωση της New York Fed, ο Empire State επιβραδύνθηκε στις 10,5 μονάδες τον Οκτώβριο από τις 17 μονάδες το Σεπτέμβριο, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πτώση στις 14,5 μονάδες.

Σημειώνεται πως η μεταποιητική δραστηριότητα έδειξε μεγάλη βελτίωση στη Φιλαδέλφεια με τις νέες παραγγελίες και τις παραδόσεις να σημειώνουν άνοδο.

Στην περιοχή της Νέας Υόρκης, η δραστηριότητα είχε μέτρια ανάπτυξη. Οι νέες παραγγελίες και παραδόσεις συνέχισαν να αυξάνονται ενώ οι μη εκπληρωμένες παραγγελίες και τα αποθέματα, να μειώνονται. Η αισιοδοξία στη Νέα Υόρκη υποχώρησε 8 μονάδες στις 32,8 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.