ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλείνει το μάτι στην Αρμενία ο Πομπέο;

20:09 - 15 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Κλείνει το μάτι στην Αρμενία ο Πομπέο;
Την ελπίδα του ότι η Αρμενία θα καταφέρει να «να αμυνθεί» απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δήλωση η οποία θα μπορούσε να εκληφθεί ως επιλογή «στρατοπέδου» στη σύγκρουση για το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Ελπίζουμε ότι οι Αρμένιοι θα μπορέσουν να αμυνθούν απέναντι σε αυτά που κάνουν οι Αζέροι», σχολίασε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Τζόρτζια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Πομπέο δε διευκρίνισε με σαφήνεια αν με τη φράση αυτή τάσσεται υπέρ της Αρμενίας, περιοριζόμενος να ζητήσει να γίνει σεβαστή η κατάπαυση του πυρός και να διεξαχθούν «ειρηνικές συνομιλίες» για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ο Αμερικανός υπουργός εξέφρασε τη λύπη του επειδή η Τουρκία άρχισε «να ενισχύει το Αζερμπαϊτζάν» και κάλεσε όλες τις χώρες να μην παρεμβαίνουν στην περιοχή για να μην κλιμακωθεί η ένταση.

Τέλος, σημειώνεται πως οι ΗΠΑ, μαζί με τη Γαλλία και τη Ρωσία, συμπροεδρεύουν στην Ομάδα του Μινσκ, η οποία συγκροτήθηκε πριν από περίπου 30 χρόνια για να βρει μια ειρηνική λύση στο πρόβλημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.