ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιαπωνία: Απορρίπτει το σχέδιο Ουάσινγκτον για αποκλεισμό Κίνας από 5G

10:53 - 16 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Ιαπωνία: Απορρίπτει το σχέδιο Ουάσινγκτον για αποκλεισμό Κίνας από 5G
Απορρίπτει το σχέδιο της Ουάσινγκτον για τον αποκλεισμό των κινεζικών εταιρειών από τα νέα δίκτυα πέμπτης γενιάς, προς το παρόν η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, όπως έγραψαν την Παρασκευή τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το Τόκιο θα λάβει αυτόνομα μέτρα σε περίπτωση που θεωρήσει ότι υπάρχουν βάσιμες ανησυχίες για ζητήματα ασφαλείας, ενώ παραμένει πρόθυμο να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ στο πεδίο των τηλεπικοινωνιών και της τηλεματικής.

Σημειώνεται πως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δημοσιοποίησε τον Αύγουστο επικαιροποιημένο κείμενο για αυτό που αποκαλεί Clean Network (το «Καθαρό Δίκτυο»), το οποίο θέτει στόχο οι κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών, οι πάροχοι υπηρεσιών αποθήκευσης δεδομένων σε απομακρυσμένους εξυπηρετητές (cloud services) και εφαρμογών για κινητά (apps) να μείνουν εκτός των ΗΠΑ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ήγειρε το σχέδιο Clean Network όταν συναντήθηκε με τον ιάπωνα ομόλογό του Τοσιμίτσου Μοτέγκι στο Τόκιο νωρίτερα αυτόν τον μήνα, εξηγεί η Γιομιούρι.

Ο επικεφαλής της ιαπωνικής διπλωματίας τόνισε ότι το Τόκιο δεν μπορεί να ενταχθεί σε μια συμφωνία πλαίσιο που αποκλείει μια συγκεκριμένη χώρα από κάποιον τομέα οικονομικής δραστηριότητας, αλλά θα επανεξετάσει τη στάση του εάν το σχέδιο των ΗΠΑ μεταβληθεί, κατά τις πηγές της ιαπωνικής εφημερίδας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.