ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συζητήσεις και βελτίωση της σχέσης με Τουρκία προτάσσουν Μέρκελ-Μακρόν

16:22 - 16 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Συζητήσεις και βελτίωση της σχέσης με Τουρκία προτάσσουν Μέρκελ-Μακρόν
Τον διάλογο με την Τουρκία προέταξαν σε δηλώσεις τους, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Στη Σύνοδο Κορυφής συμφωνήσαμε ότι οι ενέργειες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο αυξάνουν περαιτέρω τις εντάσεις στην περιοχή, τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης και πρόσθεσε ότι η βελτίωση των δεσμών με την Τουρκία είναι επωφελής τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για την Άγκυρα.

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος επεσήμανε ότι η τελευταία σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης επανέλαβε την υποστήριξη των 27 προς την Κύπρο και την Ελλάδα ενώ εξέφρασε και πάλι την προθυμία της να μιλήσει με την Τουρκία σχετικά με διαφιλονικούμενες θαλάσσιες εκτάσεις στη Μεσόγειο. 

Ο Μακρόν υπογράμμισε, επίσης, ότι η ΕΕ εξακολουθεί να επιδιώκει μια κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν στις συγκρούσεις ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν.

Αναφορά στο Brexit

Αναφορικά με το Brexit, η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι ούτε η ΕΕ ούτε η Βρετανία θέλουν μια συμφωνία «με κάθε κόστος».

Τάσσομαι υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε και εναλλακτικές, συμπλήρωσε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:28 - 16 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.