ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: Δεύτερος γύρος «εκλογών» στα κατεχόμενα

10:26 - 18 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Κύπρος: Δεύτερος γύρος «εκλογών» στα κατεχόμενα
Νέο κατοχικό ηγέτη εκλέγουν σήμερα Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι "ψηφοφόροι" στα Κατεχόμενα, εν μέσω προκλήσεων από την Τουρκία και υπό την προοπτική της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Όπως μεταδίδει το philenews, Μουσταφά Ακιντζί και Ερσίν Τατάρ τίθενται αντιμέτωποι, σε μια διαδικασία με εμφανείς τις τουρκικές παρεμβάσεις προς εξυπηρέτηση της υποψηφιότητας του δευτέρου. Ο εκλεκτός της Άγκυρας και του Ερντογάν, έδωσε τα ρέστα του, μάλιστα, με το φιάσκο και την πρόκληση στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να εκλεγεί ως ο νέος κατοχικός ηγέτης.

Τον Τατάρ στήριξε επίσημα το Κόμμα των Εποίκων και ο Ερχάν Αρικλί, καθώς και μέρος του Δημοκρατικού Κόμματος (DP) και του Κόμματους του Λαού (HP). Ο Ακιντζί απέκτησε ευρεία δυναμική με τη στήριξη του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CTP) και του Τουφάν Ερχιουρμάν.

Στην αναμέτρηση της πρώτης Κυριακής (11/10) ο Ερσίν Τατάρ έκοψε πρώτος το νήμα με 32,35% έναντι 29,84% που έλαβε ο Μουσταφά Ακιντζί. Τουφάν Ερχιουρμάν (21,68%), Κουντρέτ Οζερσάι (5,74%), Ερχάν Αρικλί (5,36%) και Σερντάρ Ντενκτάς (4,20%) μπορούν να ρυθμίσουν το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής, ενώ μεγάλο ρόλο θα παίξει και η αποχή, που έφθασε στο 41,79% την πρώτη Κυριακή.

«Έχουμε βιώσουμε παρεμβάσεις πρωτόγνωρες. Δεν υπήρχαν παρεμβάσεις και στο παρελθόν; Υπήρξαν αλλά όχι έτσι», είχε δηλώσει ο Μουσταφά Ακιντζί, μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων στα κατεχόμενα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.