ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τατάρ: Είμαι έτοιμος για λύση στο Κυπριακό

09:56 - 19 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Τατάρ: Είμαι έτοιμος για λύση στο Κυπριακό
Την πρόθεση του να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Κυπριακή Δημοκρατία εξήγγειλε με δηλώσεις του ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, μετά τη νίκη του με ποσοστό 51,74%, στις τουρκοκυπριακές εκλογές της Κυριακής.

«Tείνω χείρα ειρήνης, χείρα φιλίας προς τον ελληνοκυπριακό λαό. Είμαι έτοιμος να καθίσω στο τραπέζι και να οδηγήσω σε αποτέλεσμα το Κυπριακό στη βάση των πραγματικοτήτων.

Πιστεύω ότι η κατάληξη του Κυπριακού σε αποτέλεσμα, θα εξασφαλίσει μεγάλο όφελος στην περιοχή μας, θα καταστεί παράδειγμα για τη διεθνή κοινότητα και θα είναι ωφέλιμο για τους δύο λαούς και τα δύο κράτη.

Πιστεύω ειλικρινά ότι μαζί με την κατάληξη του Κυπριακού σε αποτέλεσμα, θα αναπτυχθούν οι σχέσεις Τουρκίας - Ελλάδας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ερσίν Τατάρ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, τη νίκη του εθνικιστή Ερσίν Τατάρ υποδέχθηκε με χαρά η Άγκυρα, αναφέροντας ότι θα υπερασπιστεί μαζί του τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σημειώνεται πως ο νέος ηγέτης της τουρκοκυπριακής πλευράς βρίσκεται ήδη σε διαδικασία σχηματισμού νέου «κυβερνητικού» σχήματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.