ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ιρλανδία προχωρά σε νέο lockdown!

01:05 - 20 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Η Ιρλανδία προχωρά σε νέο lockdown!
Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Μίχαελ Μάρτιν, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας πως η χώρα ξαναμπαίνει σε καραντίνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα νέα μέτρα προβλέπουν το κλείσιμο των μη απαραίτητων καταστημάτων λιανικής, ο περιορισμός της λειτουργίας εστιατορίων και παμπ σε takeaway, με τους πολίτες να μην επιτρέπεται να ταξιδεύουν σε απόσταση άνω των πέντε χιλιομέτρων από την κατοικία τους.

Σε αντίθεση με το πρώτο lockdown, αυτή τη φορά τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά και θα επιτραπούν οι βασικές υπηρεσίες όπως στον κλάδο των κατασκευών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μάρτιν, θέτοντας τη χώρα στο ύψιστο επίπεδο περιορισμών – επίπεδο 5 – για έξι εβδομάδες.

Η Ιρλανδία επέβαλε ένα από τα πιο μακρά σε διάρκεια lockdown στην Ευρώπη κατά την το πρώτο κύμα της πανδημίας και ενέτεινε τους περιορισμούς τις τελευταίες εβδομάδες καθώς ο αριθμός των λοιμώξεων αυξήθηκε ξανά.

Συνολικά έχουν ανακοινωθεί 50.993 κρούσματα και τις τελευταίες ημέρες αναφέρονται περισσότερα από 1.000 κρούσματα καθημερινά.
 
O πρωθυπουργός Μάρτιν στο μήνυμά του κάλεσε τον κόσμο να τηρήσει τα μέτρα με την ελπίδα να γιορτάσουν όλοι μαζί τα Χριστούγεννα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.