ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Εντατικές επαφές για το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας

08:56 - 20 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Εντατικές επαφές για το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας
Ξεκαθαρίζει το τοπίο για το αν το νέο πακέτο βοήθειας προς την αμερικανική οικονομία, θα είναι δυνατό να ψηφιστεί πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Νάνσι Πελόσι, Ντρου Χάμιλ, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και ο υπουργός Οικονομικών Στιβ Μνούτσιν "συνέχισαν να γεφυρώνουν τις διαφορές τους” σε μία τηλεφωνική συνομιλία που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα, για την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι η Πελόσι και ο Μνούτσιν θα έχουν εκ νέου επαφές την Τρίτη, ενώ η προπαρασκευαστική δουλειά για το ίδιο ζήτημα θα συνεχιστεί "όλη την ημέρα.”

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Πελόσι είχε δηλώσει την Κυριακή ότι οι διαφορές παρέμειναν με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ για ένα ευρύ πακέτο οικονομικής βοήθειας κατά του κορονοϊού, εκδηλώνοντας ωστόσο την αισιοδοξία της για το ενδεχόμενο ψήφισης ενός νομοσχεδίου πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

Όπως είχε επισημαίνει η ίδια, για να δρομολογηθεί μία τέτοια εξέλιξη είναι απαραίτητη προϋπόθεση η επίτευξη μιας συμφωνίας μέχρι σήμερα το βράδυ.

Σημειώνεται πως ο Λευκός Οίκος έχει προτείνει τη χορήγηση ενός οικονομικού πακέτου ύψους 1,8 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για να βοηθήσει τους Αμερικανούς που παλεύουν με τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Πελόσι υποστηρίζει ότι η πρόταση αυτή υστερεί σε μία σειρά προβλέψεων. Μεταξύ αυτών και η λήψη μέτρων για τη φορολογία των φτωχών ανθρώπων, τη χορήγηση βοήθειας σε πολιτειακές κυβερνήσεις και τοπικές διοικήσεις, την προστασία των εργαζομένων, αλλά και τη χορήγηση βοήθειας για την καταβολή ενοικίου.

Η ίδια επιμένει στην απαίτησή της για χορήγηση βοήθειας οικονομικού ύψους 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.