ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιαπωνία: Pfizer και BioNTech ξεκινούν δοκιμές του εμβολίου τους

11:52 - 20 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Ιαπωνία: Pfizer και BioNTech ξεκινούν δοκιμές του εμβολίου τους
Την έναρξη συνδυαστικών κλινικών δοκιμών των Φάσεων Ι και ΙΙ του υποψήφιου εμβολίου για τον κορονοϊό στην Ιαπωνία, ανακοίνωσαν την Τρίτη, η Pfizer και η BioNTech.

Ειδικότερα, στη μελέτη θα πάρουν μέρος 160 άτομα, ηλικίας από 20 έως 85 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση των εταιρειών, ενώ νωρίτερα συμφώνησαν με την ιαπωνική κυβέρνηση την παροχή 120 εκατομμύρια δόσεων του πειραματικού εμβολίου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Η Pfizer, η οποία αναπτύσσει το εμβόλιο με τη γερμανική BioNTech, δήλωσε ότι ίσως να επιβεβαιώσει εάν το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό ακόμη και αυτόν τον μήνα -ωστόσο χρειάζεται δεδομένα ασφαλείας από την παγκόσμια δοκιμή των 44.000 ατόμων, που δεν θα είναι διαθέσιμα μέχρι τον επόμενο μήνα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ιαπωνία έχει δεσμευτεί να εξασφαλίσει επαρκή ποσότητα εμβολίων για ολόκληρο τον πληθυσμό της έως τα μέσα του 2021. Εκτός από την Pfizer, έχει κλείσει συμφωνίες για προμήθειες με την AstraZeneca και άλλες κατασκευάστριες εταιρείες υποψήφιων εμβολίων.

Σημειώνεται πως κλινικές δοκιμές για το πειραματικό εμβόλιο Covid-19 της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ξεκίνησαν ξανά στην Ιαπωνία αυτό τον μήνα μετά την αναστολή τους, αφότου Βρετανός συμμετέχων εμφάνισε ασθένεια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.