ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πείστηκαν οι Βρετανοί: Συνέχεια συζητήσεων με ΕΕ για το Brexit

18:59 - 21 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Πείστηκαν οι Βρετανοί: Συνέχεια συζητήσεων με ΕΕ για το Brexit
Η Βρετανία αποδέχθηκε τελικά τις ευρωπαϊκές εκκλήσεις και ο διάλογος για να αποφευχθεί ένα... άτακτο Brexit θα συνεχιστεί.

Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση επιστρέφουν στο τραπέζι του διαλόγου, σε μια ύστατη προσπάθεια για να υπάρξει εμπορική συμφωνία και να αποφευχθεί το no deal.

Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, η αρχική φάση των διαπραγματεύσεων θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 25 Οκτωβρίου.

{https://twitter.com/DavidGHFrost/status/1318946907213959170}

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του διαπραγματευτή της Ε.Ε. για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, ότι είναι εφικτή μια συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών.

Θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Μπόρις Τζόνσον είχε ανακοινώσει πως η Βρετανία βάζει πλώρη για Brexit χωρίς συμφωνία, κατηγορώντας την ΕΕ πως έχει αδιάλλακτη στάση και πως προσφέρει εμπορική συμφωνία στον Καναδά, αλλά όχι στη Βρετανία.

Ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, κατάφερε ωστόσο να πείσει τους Βρετανούς να επιστρέψουν στη διαπραγμάτευση, με στόχο να υπάρξει συμφωνία πριν από το τέλος του 2020.

Η είδηση είχε άμεσο αντίκτυπο στη στερλίνα, που σημείωσε άνοδο, σύμφωνα με τους Financial Times.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.