ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Ένας στους τρεις είδε μείωση εισοδημάτων λόγω πανδημίας

09:33 - 22 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Βρετανία: Ένας στους τρεις είδε μείωση εισοδημάτων λόγω πανδημίας
Σχεδόν 12 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πληρωμή των λογαριασμών και των δανείων τους λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στην οκονομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα του Financial Conduct Authority, η οποία διεξήχθη τον Ιούλιο και δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, 12 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία έχουν μικρή οικονομική ανθεκτικότητα, με το ένα έκτο εξ αυτών κατέστησαν οικονομικά ευάλωτοι από τον Φεβρουάριο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι οικονομικές επιπτώσεις είναι χειρότερες για όσους ανήκουν σε εθνοτικές μειονότητες και μεταξύ των μαύρων, με το 37% εξ αυτών να δηλώνει ότι τα εισοδήματά του συρρικνώθηκαν.

Περισσότερο από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων, οι οποίοι είχαν ήδη χαμηλή οικονομική ανθεκτικότητα και είχαν στεγαστικά δάνεια, δήλωσαν ότι είναι πιθανό να καθυστερήσουν τις δόσεις των δανείων τους, ενώ το 42% όσων νοικιάζουν σπίτι δήλωσε ότι ανησυχεί ότι θα καθυστερήσει στην πληρωμή των υποχρεώσεών του.

Σημειώνεται πως το 36% των ερωτηθέντων απάντησε ότι φοβάται ότι θα καθυστερήσει την καταβολή των δόσεων για δάνεία ή πιστωτικές κάρτες.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:39 - 22 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.