ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Μειώθηκαν οι αιτήσεις επιδόματος ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα

16:02 - 22 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Μειώθηκαν οι αιτήσεις επιδόματος ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα
Μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, σε μια ένδειξη βελτίωσης για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι εβδομαδιαίες αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας μειώθηκαν κατά 55.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 787.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 17 Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Παράλληλα, ο αριθμός των ανθρώπων που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας μέσω τακτικών κρατικών προγραμμάτων, τα οποία καλύπτουν περισσότερους εργαζόμενους, μειώθηκε κατά 1 εκατ. στους περίπου 8,4 εκατ. για την εβδομάδα μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα τελευταία στοιχεία αποτυπώνουν τις αναθεωρήσεις από την Καλιφόρνια, η οποία μείωσε τον συνολικό αριθμό των αιτήσεων για επιδόματα τον Οκτώβριο.

Σημειώνεται πως οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας παραμένουν πάνω από τις 665.000 που ήταν η κορύφωση κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης 2007-2009, αν και έχουν υποχωρήσει από τον αριθμό-ρεκόρ των 6,867 εκατ. τον Μάρτιο.

Ωστόσο, οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι ο αριθμός θα παραμείνει ανεβασμένος καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε όλη τη χώρα δυσχεραίνει την εξομάλυνση της οικονομικής δραστηριότητας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.