ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟΥ: Ορισμένες χώρες βρίσκονται σε επικίνδυνο μονοπάτι

20:59 - 23 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
ΠΟΥ: Ορισμένες χώρες βρίσκονται σε επικίνδυνο μονοπάτι
Για την κρίσιμη καμπή σε σχέση με την πανδημία στην οποία βρίσκονται ορισμένες χώρες, προειδοποίησε την Παρασκευή ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο της κατάρρευσης των συστημάτων υγείας, υπό το βάρος της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων.

Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου πως «βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή στην πανδημία Covid-19, ιδίως στο βόρειο ημισφαίριο».

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ σκληροί και ορισμένες χώρες βρίσκονται σε επικίνδυνο μονοπάτι».

«Προτρέπουμε τους ηγέτες να αναλάβουν αμέσως δράση, να αποτρέψουν περισσότερους μη αναγκαίους θανάτους, (να προλάβουν ώστε) οι απαραίτητες υγειονομικές υπηρεσίες να μην καταρρεύσουν και τα σχολεία να μην κλείσουν ξανά. Όπως είχα πει τον Φεβρουάριο και επαναλαμβάνω σήμερα: Δεν πρόκειται για άσκηση».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Τέντρος επισήμανε πως πάρα πολλές χώρες καταγράφουν εκθετική αύξηση του αριθμού των μολύνσεων και «αυτό οδηγεί τώρα τα νοσοκομεία και τις εντατικές να λειτουργούν κοντά στα όρια της πληρότητάς τους ή πέραν αυτών, και βρισκόμαστε ακόμη στον Οκτώβριο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χώρες πρέπει να αναλάβουν δράση για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού σύντομα. Βελτίωση των τεστ, ιχνηλάτηση των επαφών όσων έχουν μολυνθεί και απομόνωση όσων κινδυνεύουν να διασπείρουν τον ιό θα επιτρέψουν στις χώρες να αποφύγουν τα λοκντάουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.