ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία-Συμβολική κίνηση: Σκίτσα του Charlie Hebdo σε κυβερνητικά κτίρια

10:07 - 24 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Γαλλία-Συμβολική κίνηση: Σκίτσα του Charlie Hebdo σε κυβερνητικά κτίρια
Στο πλαίσιο των δράσεων μετά τη δολοφονία καθηγητή στη Γαλλία από φανατικό τζιχαντιστή ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισε και μία σημαντική συμβολική κίνηση, δίνοντας άδεια προκειμένου να φωτιστούν κυβερνητικά κτήρια με τα επίμαχα σκίτσα του περιοδικού Charlie Hebdo που απεικονίζουν τον Μωάμεθ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, σε ομιλία του έκανε για πρώτη φορά λόγο για θρησκευτικό απομονωτισμό η οποία βασίζεται στις αποσχιστικές τάσεις, γεγονός που, όπως είπε, αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τη γαλλική κοινωνία.

Ο Γάλλος Πρόεδρος ανέλυσε το πλάνο του το οποίο βασίζεται σε πέντε άξονες και περιλαμβάνει μέτρα πρόληψης κατά της «ριζοσπαστικοποίησης» των νεαρών μουσουλμάνων και της πάταξης των αποσχιστικών τάσεων στην κοινωνία.

Παράλληλα, έχουν ήδη προχωρήσει μαζικές απελάσεις ισλαμιστών ενώ έχουν κλείσει μια σειρά σύλλογοι οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για «ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση» των νέων.

Επιπλέον, ο Εμανουέλ Μακρόν έδωσε ειδική άδεια προκειμένου κυβερνητικά κτίρια σε όλη της Γαλλία να φωτιστούν με τα σκίτσα του Charlie Hebdo που σατιρίζουν τον Μωάμεθ και έγιναν η αιτία για τον πρόσφατο αποκεφαλισμό του καθηγητή. Η αρχή έγινε με τον φωτισμό κυβερνητικών κτιρίων στο Μονπελιέ.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:15 - 24 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.