ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακάρ: Χρησιμοποιούμε τους S-400 όπως χρησιμοποιούνται και οι S-300

18:43 - 24 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Ακάρ: Χρησιμοποιούμε τους S-400 όπως χρησιμοποιούνται και οι S-300
Η Τουρκία εξακολουθεί να συσχετίζει τη χρήση των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400 με αυτή των S-300 που ισχυρίζεται πως κάνει η Ελλάδα.

Την Παρασκευή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε τη δοκιμή του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς S-400, στην περιοχή της Σινώπης στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά παράλληλα κατηγόρησε τις ΗΠΑ που αντιδρούν για άλλα μέτρα και σταθμά στην περίπτωση της Ελλάδας που χρησιμοποιεί τους S-300.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, τόνισε πως η Τουρκία συνεχίζει τη διαδικασία προετοιμασίας των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400 βάσει του προγραμματισμού, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ το Σάββατο.

«Συνεχίζουμε τους ελέγχους και τις προετοιμασίες του συστήματος όπως είχε προγραμματιστεί», σημείωσε σε ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στην Καισάρεια.

Υποστήριξε πάντως ότι η προμήθεια, οι δοκιμές και οι έλεγχοι των S-400 «δεν σημαίνει ότι η Τουρκία απομακρύνεται από το ΝΑΤΟ».

«Θα χρησιμοποιήσουμε τους S-400 με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούνται οι S-300 στη συμμαχία του ΝΑΤΟ», είπε, "δείχνοντας" ουσιαστικά την Ελλάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.