ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23.00 έως τις 06.00

19:08 - 25 Οκτ 2020 | Ειδήσεις
Ισπανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23.00 έως τις 06.00
Σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» κήρυξε η ισπανική κυβέρνηση το σύνολο της επικράτειας και μάλιστα με ορίζοντα πολλών μηνών.

Τα μέτρα που αποφάσισε την Κυριακή το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο αφορούν στο σύνολο της επικράτειας με τη διαφορά όμως ότι η σημερινή καραντίνα δεν θα έχει ολοκληρωτικό χαρακτήρα απαγόρευσης των μετακινήσεων όπως αυτή του περασμένου Μαρτίου. Ωστόσο, με τις νέες αποφάσεις οι τοπικές κυβερνήσεις θα έχουν το δικαίωμα να παίρνουν επιπλέον μέτρα αν το θεωρούν αναγκαίο.

Την κήρυξη «κατάστασης έκτακτης ανάγκης» οφείλει να επικυρώσει με πλειοψηφία το ισπανικό κοινοβούλιο και όπως όλα δείχνουν τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφωνούν. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ορίζεται αρχικά για 15 ημέρες όμως η κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει να έχει διάρκεια 6 μήνες και συγκεκριμένα ως τις 9 Μαΐου του 2021 έτσι ώστε να μην απαιτείται κάθε 15 ημέρες να ζητά εκ νέου την ψηφοφορία στη Βουλή.

Στο νέο διάγγελμά του μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου ο Πέδρο Σάντσεθ τόνισε ότι με την πρώτη καραντίνα η Ισπανία κατάφερε την πτώση των κρουσμάτων γι αυτό και είναι απαραίτητο εκ νέου μέτρα ικανά να ελέγξουν την κατάσταση. Αναφέρθηκε στα 4 επίπεδα κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού : χαμηλό, μεσαίο, υψηλό και ακραίο και κατέληξε ότι “ο στόχος είναι η πτώση των κρουσμάτων στα 25/100.000 πληθυσμού.” Αυτή την ώρα και ειδικότερα τις τελευταίες δυο εβδομάδες τα κρούσματα ανέρχονται στα 362/100.000 πληθυσμού γεγονός που απαιτεί την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Με βάση τις κυβερνητικές αποφάσεις

-Απαγορεύεται η κυκλοφορία σε όλη τη χώρα από τις 11μ.μ. ως τις 6π.μ. Όμως οι τοπικές κυβερνήσεις μπορούν να ρυθμίσουν επακριβώς το ωράριο ανάλογα με τις ανάγκες της περιοχής τους.

-Από την απόφαση αυτή εξαιρούνται οι μετακινήσεις προς τους χώρους εργασίας, ή αγορά φαρμάκων ή η φροντίδα ηλικιωμένων. Εξαιρούνται επίσης από τον περιορισμό τα Κανάρια Νησιά διότι τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι θετικά.

Σε ό,τι αφορά στις κοινωνικές συναθροίσεις δεν θα πρέπει να ξεπερνιούνται τα 6 άτομα σε όλη τη χώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:24 - 25 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.